24. jaanuar 2013

Krõbedad karamellrullid Vana Tallinna ja kamakreemiga



Õhuliselt pitsilised ning krõbedad karamelltorud, mis on täidetud Vana Tallinna-kamakreemiga. Mõnusalt meeliülendav kooslus!

Mis vaja on 
  • 55g võid
  • 55g demerara suhkrut
  • 55g heledat suhkrusiirupit
  • 50g jahu
  • 0,5 tl sidrunimahla
  • 1tl + 1 spl Vana Tallinnat
  • 2dl vahukoort
  • maitse järgi suhkrut
  • 3 spl kama
Kuidas valmis

  1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Kata 2 ahjuplaati küpsetuspaberiga ning määri üks puulusika käepide õliga sisse. 
  2. Pane või, suhkur ja suhkrusiirup paksupõhjalisse panni. Kuumuta madalal tulel umbes 15 minutit kuni suhkrukristallid on sulanud, kuid ära lase segu keema!
  3. Lase segul jahtuda 2-3 minutit, siis sõelu sisse jahu, lisa sidrunimahl ja 1 tl Vana Tallinnat ning sega hästi. Aseta 4 teelusikatäit tainast üheks taignapalliks, tee nii terve plaadiga ning jäta taignapallide vahele 10 sentimeetrit vahet.
  4. Küpseta eelkuumutatud ahjus 10-15 minutit või kuni segu on hästi laiali valgunud, näeb välja pitsiline ning ning on tumedalt kuldne. 
  5. Kui segu on valminud, lase sellel minutike jahtuda ja siis aita noatera või spaatliga küpsis puulusika varrele ja keera selle otsad kokku. 
  6. Kuni küpsiserullid jahtuvad valmista kreem. Vahusta koor tugevaks-tihkeks, aga ära lase sel võiks muutuda. Sega hulka maitse järgi suhkrut, kama ja 1 spl Vana Tallinnat, vajadusel vahusta veel pisut. Täida tordipritsi abil rullid kreemiga või serveeri kreem eraldi ning kasta rulle sinna sisse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar