14. september 2012

Apelsinihõnguline õunatort


Kerge apelsininüansi ja hästi mõnusa tekstuuriga tort. Soovi korral korral sama taignaga teha 8 väga suurt või 12 normaalmõõdus muffinit, aga nende katmiseks tuleks täidise segu võtta poole vähem ning õunad ja kaneel asetada täidise peale.
(Retsept ilmus ka Aja Lehes, septembris 2012)



Mis vaja on

Kook:
  • 2 muna
  • 100g võid
  • 2,5dl suhkrut
  • 1,2 dl piima
  • 5dl jahu
  • 2tl küpsetuspulbrit
  • Poole apelsini riivitud koor
  • 2 keskmist riivitud õuna

Täidis:
  1. 400 ml 35% koort
  2. 400g kohupiima
  3. Suhkrut
  4. 2 keskmist õuna
  5. Kaneeli



Kuidas valmis: 

  1. Umbes 3 tundi enne torditegemist võta toasooja seisma kõik külmad koostisained.
  2. Vahusta pehme või suhkruga. Mikserda ükshaaval juurde toasoojad munad, siis lisa piim ja poole apelsini riivitud koor. Pigista riivitud õuntest välja nii palju kui võimalik ja lisa siis õunad taignasse. 
  3. Sega taigna hulka ka küpsetuspulbriga segatud jahu.
  4. Võita või õlita keskelt auguga keeksivorm (läbimõõduga umbes 24-26 cm) ja vala tainas sinna sisse.
  5. Küpseta ahjus keskmisel siinil 200 kraadi juures 20 minutit.
  6. Kuni kook ahjus küpseb, lõika õunad pisikesteks tükkideks ja pane kõrvale. Vahusta koor väga
    tugevaks vahuks. Sega õrnalt juurde kohupiim ja maitse järgi suhkur. Kuna kook on üsna magus, jäta pigem kooresegu maitse tagasihoidlikuks.
  7. Kui kook on valmis, võta ta vormist välja lase tal maha jahtuda. Jahtunult lõika kook 2-ks või 3-ks kihiks. 3-kihiline kook on mahlasem, aga kui soovid seda kooki ka kohupiima-vahukoore seguga katta, peaksid täidiseks võtma lisaks 200 ml (kokku 600 ml) 35% koort ning 200g kohupiima (kokku 600g).
  8. Aseta kihtide vahele kõigepealt kohupiima-vahukoore segu, siis selle peale õunatükid. Kui õun on hapu, raputa lusikaga õuna peale suhkrut ja mõnusalt kaneeli. Täida kiht või kihid selle seguga ja ülejäägiga saad koogi kas tordipritsi või noa abil katta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar