18. november 2009

Kanapalad Nigella moodi





Täna valmisid ülihõrgud perelemmikud kanapalad Nigella moodi. Algupäraselt tuligi kanapalade retsept Nigellalt. Seda pisut täiendades valmisid väga põneva maitsenüansiga kanapalad. Head isu!

Kanapalad Nigella moodi

Mis sisse läks?
400g kanafileed (see tegelikult varieerub täiesti teie vajaduste järgi, jogurti hulgaga sobib ka 600g)
400 ml maitsestamata jogurtit
pisut soola
tervest apelsinist pigistatud mahl
~200g suuremaid soolaseid kreekerid (neid ikka, mis nelinurksed, mitte pisikesed kalakesed, väiksemaid on raskem purustada. Mina kasutasin seekord juustuga varianti)

Kuidas valmis?
Keerata kokku marinaad (ehk kõik ained v.a. kreekerid) ning valada ribadeks lõigatud fileedele. Lasta külmikus marineerida üleöö. Purustada kreekerid. Kõige mõnusam variant selleks on panna nad minigrip kotti, see sulgeda ja neid innukalt taignarulliga peksta. Suurepäraselt rahustav vaheldus! Igatahes, raputage kanafileepalad üleliigsest jogurtist natuke vähemaks ja paneerige kreekerites. Praadige krõbedaks ja nautige seda fantastilist ja imemaitsvat rooga! Eriti hea on see salatipadjal. Mina aga serveerisin seekord hoopis värskekapsa-sibula salati, riisi ja laste rõõmuks ka hapukoore-ketšupi seguga.

NIPP: Tervest apelsinist pigistatud mahla võib asendada ka põneva maitse saamiseks lisades natuke teravat sinepit koos terakese mädarõikaga. Kui oled unustanud segu panna üleöö marineeruma, siis piisab sellele ka 1h toatemperatuuril seismisest, kuid seetõttu võib maitse jääda pisut pehmem.

SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Osta kanafilee sooduspakkumiste ajal ning lõika parajateks tükkideks enne sügavkülmutamist, niiviisi on üles sulatades kana lihtsam marineerida. Võid asendada kreekerid ka riivsaiaga ja maitsestamata jogurti keefiri või ka hapukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar